Oud-Ajacied Sonny Silooy reikt de kampioensschaal aan Ajax uit als de ploeg van coach Erik ten Hag woensdagavond de landstitel verovert. De Amsterdammers kunnen de landstitel dan veiligstellen bij De Graafschap.

Ajax gaat aan kop in de Eredivisie en heeft drie punten op nummer twee PSV, die Heracles Almelo ontvangt. Bovendien heeft de koploper een veel beter doelsaldo dan de Eindhovenaren (+84 tegenover +70).

Ajax kan woensdag voor de 34e keer in de clubgeschiedenis landskampioen worden. In 2014 pakten de hoofdstedelingen voor het laatst de titel.

Algemeen directeur Eric Gudde reist woensdag met de kampioensschaal af naar Doetinchem. In Eindhoven is een replica van de schaal aanwezig.

Mocht Ajax zich in Doetinchem verzekeren van de landstitel, dan vindt de huldiging donderdag plaats op het Museumplein in Amsterdam.

Silooy veroverde Champions League met Ajax

De 55-jarige Silooy kwam van 1981 tot en met 1987 en van 1989 tot en met 1996 uit voor Ajax. Tussendoor speelde hij drie seizoenen voor het Franse Matra Racing Paris.

Met Ajax veroverde Silooy de Champions League, de wereldbeker, de Europa Cup II en de UEFA Cup. Ook werd hij met de ploeg zeven keer landskampioen en vier keer bekerwinnaar.

Silooy speelde na zijn tweede periode bij Ajax voor Arminia Bielefeld en beëindigde in 2000 zijn carrière bij De Graafschap, die dus de tegenstander van Ajax in de kampioenswedstrijd is.

De wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax begint woensdag om 19.30 uur op De Vijverberg en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Het duel tussen PSV en Heracles Almelo begint op hetzelfde tijdstip en wordt gefloten door arbiter Bas Nijhuis.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie