Arjen Robben hoopt binnen twee weken zijn toekomstplannen te onthullen. De vleugelaanvaller speelt komende zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd voor Bayern München.

"Ik ben nog met het hier en nu bezig en ik heb nog altijd geen beslissing genomen", zei Robben dinsdag op een persconferentie. "Ik wilde eerst fit terugkeren op het veld en vervolgens over mijn toekomst nadenken."

De 96-voudig Oranje-international maakte begin deze maand zijn rentree bij Bayern. Hij was vijf maanden uit de roulatie door een onder meer een dijbeen-, heup- en kuitblessure.

De 35-jarige Robben maakte in december bekend dat hij zijn aflopende contract bij Bayern niet verlengt. Aanvankelijk liet hij weten dat hij vóór het einde van het seizoen een beslissing over zijn toekomst zou nemen, maar vorige week stelde hij die keuze al uit.

Arjen Robben maakte begin mei in de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 zijn rentree na vijf maanden blessureleed. (Foto: Pro Shots)

'Stoppen is natuurlijk de makkelijkste weg'

"Ik ben er eigenlijk laat mee, maar dat heeft met mijn blessure te maken", verklaarde hij. "Ik hoop binnen één of twee weken een beslissing te nemen, maar ik kan niets beloven."

Robben komt al sinds 2009 uit voor Bayern en speelde afgelopen zondag zijn tweehonderdste competitiewedstrijd voor de 'Rekordmeister'.

"Ik merk dat ik het er erg moeilijk mee heb. Het is niet makkelijk om de juiste beslissing te nemen. Het einde komt steeds dichterbij. Het is natuurlijk de makkelijkste weg om te stoppen. Dat is ook een optie voor mij, maar ik weet nog niet of ik dat zal doen."

Robben hoopt op honderdste doelpunt voor Bayern

In de laatste speelronde neemt Bayern het thuis op tegen Eintracht Frankfurt en kan de ploeg voor de zevende keer op rij landskampioen worden. Robben heeft momenteel 98 keer gescoord in de Bundesliga en kan zijn doelpuntentotaal zaterdag dus opschroeven naar honderd.

"Ik hoor al maandenlang dat ik er 98 gemaakt heb. Als ik zaterdag de hele wedstrijd speel, kan ik de honderd halen. Ik geloof dat ik de wedstrijd tegen Frankfurt al wel drie keer in mijn hoofd heb gespeeld."

De wedstrijd tussen Bayern en Frankfurt begint zaterdag om 15.30 uur in de Allianz Arena. De ploeg van coach Niko Kovac heeft twee punten voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund, die op bezoek gaat bij Borussia Mönchengladbach.