Jill Roord verruilt Bayern München komende zomer voor Arsenal. De middenvelder van de Oranjevrouwen heeft dinsdag een meerjarig contract getekend bij de Engelse club.

De 22-jarige Roord wordt bij Arsenal ploeggenoot van collega-internationals Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Sari van Veenendaal. Dominique Bloodworth speelt ook bij Arsenal, maar zij vertrekt na dit seizoen naar VfL Wolfsburg.

Eind vorige maand kroonde Arsenal zich tot kampioen van de Women's Super League. Roord ziet met haar contract in Londen een wens uitkomen.

"Ik volg de Women's Super League al jaren en het is altijd mijn droom geweest om daar te spelen", aldus Roord, die twee seizoenen voor Bayern speelde en zich verder wil ontwikkelen in Engeland. "Ik hou van de aanvallende speelstijl van Arsenal en denk ook dat het goed bij mij past."

Roord dinsdag bij de ondertekening van haar contract met links haar zaakwaarnemer Leoni Blokhuis. (Foto: FlowSports)

Roord speelt eerst nog WK met Oranje

Voordat Roord bij Arsenal aansluit, speelt ze met de Oranjevrouwen het WK in Frankrijk. Het wordt na het WK 2015 en het EK 2017 het derde grote toernooi van de veertigvoudig international, die geen vaste basisplaats heeft onder bondscoach Sarina Wiegman.

Het WK begint voor Oranje op 11 juni met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Nederland zit verder in een groep met Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni). De nummers één en twee en de vier beste nummers drie van de zes poules bereiken de knock-outfase.

Voor het WK begint, speelt de Oranje nog een oefeninterland tegen Australië, dat eveneens meedoet aan het mondiale eindtoernooi. Die 'uitzwaaiwedstrijd' in het Philips Stadion staat zaterdag 1 juni op het programma.