Steven Bergwijn blijft rustig onder de geruchten dat Ajax hem na dit seizoen wil overnemen van PSV. De 21-jarige aanvaller heeft de berichtgeving over de interesse van de Amsterdammers in hem voor kennisgeving aangenomen.

"Ik wil het graag bij de feiten houden en die zijn heel simpel: ik ben gelukkig bij PSV en ben door geen enkele club concreet benaderd. Zoals ik al eerder heb aangegeven: na het seizoen ga ik nadenken over mijn toekomst", zegt hij dinsdag op de website van de club.

De Telegraaf meldde eerder op dinsdag dat Bergwijn niet onwelwillend tegenover een vertrek naar Ajax staat en dat directeur voetbalzaken Marc Overmars daarom ook al contact heeft opgenomen met het management van de vijfvoudig international van het Nederlands elftal.

"Ik kan niet ontkennen dat 'Stevie' tussen Overmars en mij ter sprake is gekomen", zegt zaakwaarnemer Fulco van Kooperen, die gezien de gevoeligheid van een mogelijke overstap van PSV naar Ajax niet inhoudelijk wil reageren tegenover de krant.

'Een binnenlandse overstap gaat niet gebeuren'

PSV liet meteen weten niet te zullen meewerken aan een eventuele transfer van Bergwijn naar Ajax, ook al zouden de hoofdstedelingen een bedrag van 70 miljoen euro bieden.

"Misschien maakt hij wel een transfer naar een buitenlandse club, maar ik kan zeggen dat een binnenlandse overstap niet gaat gebeuren", was trainer Mark van Bommel stellig in gesprek met PSV TV.

"Wij zijn drie keer kampioen geworden in vijf jaar. Onze beste spelers gaan wij niet aan onze concurrent verkopen", voegde technisch manager John de Jong daaraan toe op een persconferentie.

Bergwijn sluit woensdag het seizoen met PSV thuis af met een competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. De Eindhovenaren hebben een wonder nodig om alsnog kampioen te worden, aangezien de achterstand op Ajax drie punten en veertien doelpunten bedraagt.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie