De Graafschap waarschuwt supporters die woensdag na afloop van de thuiswedstrijd tegen Ajax het veld willen betreden. Zij kunnen rekenen op een landelijk stadionverbod van zestig maanden en een boete van minimaal 450 euro.

De fans worden ook aansprakelijk gesteld voor de kosten die De Graafschap dan moet maken. De KNVB kan thuisclubs een boete van 15.000 euro opleggen als het veld door buitenstaanders wordt betreden.

De Graafschap heeft nog een voorwaardelijke straf openstaan. De ploeg loopt bij een volgende overtreding het risico een thuisduel zonder publiek te moeten spelen.

De laatste keer dat supporters zich meester maakten van het veld in De Vijverberg, kostte dat De Graafschap ruim 20.000 euro. De club kampte toen met schade aan het speelveld en de boarding.

Ajax kan woensdag officieel kampioen worden bij De Graafschap. De Amsterdammers hebben voldoende aan een gelijkspel en kunnen zich waarschijnlijk ook een nederlaag permitteren.

De enige overgebleven concurrent en titelverdediger PSV moet namelijk niet alleen drie punten, maar ook veertien doelpunten goedmaken om Ajax alsnog af te houden van de titel.

Hoge hekken rond uitvak in De Vijverberg

Er staan hoge hekken rond het uitvak in De Vijverberg, omdat supporters van Ajax mogelijk ook kaartjes hebben bemachtigd voor tribunes die voor fans van De Graafschap bestemd zijn.

De Graafschap laat weten dat supporters van Ajax zonder een geldig kaartje voor het uitvak niet welkom zijn in Doetinchem en door de politie zullen worden teruggestuurd.

Supporters die rond de wedstrijd in Doetinchem door de politie worden aangehouden, zijn niet meer welkom bij een eventuele huldiging van Ajax in Amsterdam. Zij krijgen een meldplicht tijdens de huldiging opgelegd.

De wedstrijd tussen Graafschap en Ajax begint - net als de overige acht duels in de 34e en laatste speelronde in de Eredivisie - woensdag om 19.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

De Graafschap moet de komende weken sowieso deelnemen aan de play-offs om degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. De 'Superboeren' worden zestiende of zeventiende in de eindstand van de Eredivisie.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie