Mino Raiola mag drie maanden niet werken als zaakwaarnemer in Italië. De belangenbehartiger is door de Italiaanse voetbalbond FIGC voor die periode geschorst.

De reden voor de schorsing is niet bekendgemaakt. De Nederlander van Italiaanse komaf heeft al aangekondigd in beroep te gaan tegen de tijdelijke maatregel. Hij mag wel gewoon buiten Italië blijven werken.

"Ik heb direct advocaten ingeschakeld en ga in beroep. Dit is een justitiële dwaling", zegt de invloedrijke zaakwaarnemer tegen het ED. "Ik heb geen motivatie gekregen. Je kunt me er drieduizend vragen over stellen, maar ik weet oprecht niet wat er speelt."

Door de straf mag Raiola pas op 9 augustus weer aan de slag in Italië. De transferperiode in dat land sluit normaal gesproken een dag voor de eerste wedstrijd in de Serie A. Die wordt op 24 augustus gespeeld. Ook zijn neef Vincenzo Raiola is door de FIGC geschorst. Hij mag twee maanden niet werken in Italië.

Mino Raiola is zaakwaarnemer van spelers als Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Mario Balotelli. Hij werkt ook samen met Ajacied Matthijs de Ligt, die in Italiaanse media al maanden aan Juventus wordt gelinkt.