Shanice van de Sanden heeft Olympique Lyon woensdag aan de Franse beker voor vrouwen geholpen. De international van de Oranjevrouwen maakte een van de doelpunten voor haar ploeg in de met 3-1 gewonnen finale tegen Lille.

De 26-jarige Van de Sanden zorgde in Châteauroux negen minuten na rust voor de 2-0 van Lyon. De aanvaller kopte raak uit een voorzet vanaf de linkerkant.

Voor Van de Sanden was het haar achtste doelpunt van het seizoen. In de competitie was ze zeven keer trefzeker. Kort voor de 2-0 tekende Amandine Henry voor de openingstreffer van de Franse kampioen.

Ouleymata Sarr bracht Lille twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd, waarna Wendie Renard zeven minuten voor tijd uit een penalty de eindstand bepaalde.

Voor Van de Sanden en Lyon is het de tweede prijs in vier dagen tijd. Afgelopen zondag verzekerde de ploeg van coach Reynald Pedros zich al van de landstitel.

Lyon staat ook in de finale van de Champions League. Daarin speelt de Franse ploeg op zaterdag 18 mei in Boedapest tegen het FC Barcelona van Lieke Martens en Stefanie van der Gragt.