Marino Pusic is door de trainers en aanvoerders van alle clubs uit de Keuken Kampioen Divisie tot beste trainer van het seizoen verkozen. De coach werd dinsdag nog ontslagen bij FC Twente.

De 47-jarige Pusic leidde FC Twente naar de titel in de Eerste Divisie, waardoor de club komend seizoen weer in de Eredivisie speelt. Desondanks besloot de clubleiding afscheid van hem te nemen.

De titel was voor de andere trainers en de aanvoerders van de clubs in de Keuken Kampioen Divisie aanleiding om Pusic tot Trainer van het Jaar uit te roepen. Hij heeft daarvoor het Gouden Kampioensschild overhandigd gekregen.

Pusic had in Enschede nog een verbintenis tot medio 2020. Hij werd als interim-trainer naar voren geschoven toen Gertjan Verbeek in maart vorig jaar aan de kant werd gezet.

Cantalapiedra beste speler van seizoen

Ook twee andere prijzen gingen naar FC Twente. Aitor Cantalapiedra werd door supporters, aanvoerders en trainers tot Speler van het Jaar uitgeroepen. De Spanjaard, goed voor dertien treffers en acht assists, bleef Istvan Bakx (Go Ahead Eagles), Lars Veldwijk (Sparta Rotterdam), Terell Ondaan (Telstar) en Bryan Smeets (TOP Oss) voor.

Joël Drommel werd tot beste keeper verkozen. De doelman van FC Twente wist veertien keer de 'nul' te houden. Hij troefde Xavier Mous (SC Cambuur), Wouter van der Steen (FC Den Bosch) en Hobie Verhulst (Go Ahead Eagles) af.

De Gouden Kampioensschilden zijn de opvolgers van de Gouden Stieren, die voorheen werden uitgereikt. Lisandro Semedo (Fortuna Sittard) ontving die prijs voor beste speler vorig jaar, terwijl Mike Snoei van Telstar de beste coach was.

Bekijk de eindstand in de Keuken Kampioen Divisie