Diego Godín vertrekt na dit seizoen bij Atlético Madrid. De 33-jarige verdediger is na een dienstverband van liefst negen jaar niet van plan om zijn aflopende contract te verlengen.

"Atlético is mijn familie, het is heel moeilijk om afscheid te nemen van de plek waar ik mij thuis voel", zei een emotionele Godín dinsdag op een speciaal ingelaste persconferentie in Wanda Metropolitano.

Godín kwam in 2010 over van Villarreal en speelde sindsdien 387 officiële wedstrijden voor Atlético. Hij maakte daarin 27 doelpunten en gaf veertien assists.

De Uruguayaan won met Atlético één keer de landstitel (2013/2014), twee keer de Europa League (2012 en 2018), drie keer de Europese Super Cup (2010, 2012 en 2018), één keer de Copa del Rey (2013) en één keer de Spaanse supercup (2014).

'Godín kan lucratief contract tekenen bij Internazionale'

Zijn sportieve hoogtepunt kende Godín in 2014 met zijn doelpunt in de uitwedstrijd tegen FC Barcelona (1-1), waardoor Atlético voor het eerst sinds 1996 weer eens kampioen van Spanje werd.

Volgens verschillende media tekent Godín binnenkort een lucratief contract bij internazionale. Hij kan naar verluidt 5,5 miljoen euro exclusief bonussen per jaar verdienen bij de Italiaanse topclub.

Godín is al de tweede sterkhouder die na dit seizoen de deur achter zich dichttrekt bij Atlético. Lucas Hernández maakt voor 80 miljoen euro de overstap naar Bayern München.

Atlético is dit seizoen twee speelrondes voor het einde al zeker van de tweede plaats achter kampioen FC Barcelona en zal daardoor na de zomer weer mee mogen doen aan de groepsfase van de Champions League.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in La Liga