Telstar heeft het contract van Jordie van der Laan per direct ontbonden. De aanvaller had zich vorige week ziek gemeld om zo de heenwedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax in de halve finales van de Champions League te kunnen bezoeken.

"Ik besef natuurlijk dat het een heel onhandige actie is geweest. Ik heb afgelopen donderdag naar aanleiding van de situatie een gesprek gehad met Piet (Buter, technisch directeur Telstar, red.) en in goede harmonie is besloten uit elkaar te gaan", zegt Van der Laan maandag tegen de IJmuider Courant.

De 25-jarige Van der Laan was bezig aan zijn eerste seizoen bij Telstar en kwam zeven keer in actie in de competitie. Hij heeft een aflopend contract in Velsen en kreeg eerder van de club al te horen dat de optie in zijn verbintenis niet zou worden gelicht.

"Ik heb mij ziek gemeld omdat ik ervan overtuigd was dat ik geen vrij zou krijgen van de training. Bij deze beslissing heb ik meegenomen dat wij met Telstar nergens meer voor speelden en ikzelf gezien het aantal speelminuten in de afgelopen periode slechts een geringe kans had om in te vallen tegen Jong PSV."

Samenvatting Tottenham Hotspur-Ajax (0-1)
1
Samenvatting Tottenham Hotspur-Ajax (0-1)

'Bijzonder dat ik met mijn dikke kop drie keer in beeld kom'

Telstar was voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jong PSV (2-0-nederlaag) al uitgespeeld in de Keuken Kampioen Divisie. De Velsenaren eindigden het seizoen als vijftiende en spelen daardoor niet in de play-offs om promotie.

"In elk ander geval zou ik absoluut niet naar Londen zijn gegaan. Ik heb echter alsnog voor de Champions League-wedstrijd aangegeven dat ik niet ziek was en in Londen zat", aldus Van der Laan.

"Het was dus niet zo dat mensen van de club verbaasd waren mij op tv-beelden te herkennen. Op dat moment waren ze namelijk al op de hoogte. Het blijft overigens wel bijzonder dat ik met mijn dikke kop drie keer in beeld ben gekomen."

Van der Laan zag Ajax vorige week met 0-1 winnen bij Tottenham. De return in de Johan Cruijff ArenA staat woensdag op het programma en ook daar is hij bij omdat hij na het nieuws over het verscheuren van zijn contract een uitnodiging kreeg van journalist Menno Pot.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League