De Russische openbaar aanklager heeft celstraffen van maximaal anderhalf jaar geëist tegen voetbalinternationals Pavel Mamaev en Aleksandr Kokorin.

De twee worden beschuldigd van agressie tegenover een hoge functionaris van het Russische ministerie van Handel. Zij kwamen in opspraak nadat er in oktober beelden van de mishandeling op sociale media verschenen.

48-voudig international Kokorin en Mamaev, die vijftien interlands achter zijn naam heeft staan, zitten al sinds oktober in de cel. Tegen Kokorin is achttien maanden cel geëist en tegen Mamaev een maand minder, meldt persbureau TASS. Zij riskeerden straffen tot vijf jaar.

Ook de broer van Kokorin en een vierde verdachte werden destijds aangehouden. Zij hebben eveneens celstraffen van maximaal achttien maanden tegen zich horen eisen.

'Alexander Kokorin en Pavel Mamaev mishandelen barbezoekers'
36
'Alexander Kokorin en Pavel Mamaev mishandelen barbezoekers'

'Intentie gehad schade te berokkenen'

Volgens het Russische openbaar ministerie is op basis van getuigenverklaringen duidelijk dat de vier zich schuldig hebben gemaakt aan mishandeling en hooliganisme. "Ze hebben de intentie gehad om hun slachtoffers schade te berokkenen."

De groep sloeg begin oktober in een café in Moskou functionaris Denis Pak met een stoel op zijn gezicht. Daarna volgde nog een handgemeen met een collega van Pak. Enkele minuten eerder waren zij op straat al slaags geraakt met de chauffeur van een tv-presentatrice.

Kokorin, die onder contract staat bij voetbalclub Zenit, en Mamaev, speler van Krasnodar, boden na het incident openlijk excuses aan. "Ik schaam me voor wat ik gedaan heb en bied mijn excuses aan voor mijn schandelijke gedrag", zei Kokorin.

Mamaev: "Ik wil nogmaals sorry zeggen tegen de slachtoffers. Ik wil goedmaken wat ik teweeg heb gebracht. Ik had het niet moeten doen."