De spelers van Feyenoord dragen zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag een speciale badge op hun shirt. Zij eren daarmee Robin van Persie, die zijn laatste duel voor eigen publiek speelt.

Op de speciale 'RVP-badge' staat een zwart silhouet van de juichende aanvoerder. Daarin is ook zijn rugnummer 32 verwerkt.

De 35-jarige aanvaller maakte eerder dit seizoen bekend dat hij na dit seizoen stopt als profvoetballer. Hij komt na het duel met ADO mogelijk wel nog uit in het laatste competitieduel van dit seizoen, bij Fortuna Sittard op 15 mei.

Van Persie neemt na het duel met ADO afscheid van de supporters. De topscorer aller tijden van Oranje sloeg het aanbod voor een afscheidswedstrijd af. "Hoewel ik dat een heel mooi gebaar vind, ga ik het niet doen", zei hij vorige maand.

De aanvoerder had geen behoefte aan een speciale afscheidswedstrijd. (Foto: Pro Shots)

Van Persie dit seizoen clubtopscorer

De aanvaller heeft vrienden, familie, voormalige trainers en tal van andere oude bekenden uitgenodigd voor het duel met ADO in De Kuip. "Eerst die wedstrijd spelen en daarna ergens met z'n allen lekker dineren, dat is het idee."

Van Persie is dit seizoen met zestien competitiedoelpunten clubtopscorer van Feyenoord. Mede door enkele lichte blessures speelde de aanvaller maar 24 wedstrijden.

Feyenoord is met nog twee duels te spelen al zeker van de derde plaats in de Eredivisie, waardoor de ploeg volgend seizoen uitkomt in de derde voorronde van de Europa League.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie