Willem van Hanegem gaat de komende weken als adviseur aan de slag bij FC Den Bosch. De 75-jarige voetbalicoon zal tijdens de play-offs om promotie naar de Eredivisie op de achtergrond werkzaam zijn.

"Van Hanegem is een fenomeen en uniek in alle facetten. Zoals hij vroeger voetbalde, zo praat hij er ook over. Willems voetbalopvattingen volgen de kortste weg", zegt technisch manager Bert Ruijsch maandag.

"Hij komt heel snel bij de essentie, namelijk plezier in het spelletje. Hij is volledig onafhankelijk en staat bekend om zijn eerlijkheid. We zijn daarom heel blij dat het gelukt is om Willem voor FC Den Bosch te winnen."

Van Hanegem gaat trainingen en wedstrijden observeren en ook heeft hij gesprekken met de coaches Erik van der Ven en Paul Beekmans en keeperstrainer John Vos.

Den Bosch wilde Van Hanegem lange tijd aanstellen als de nieuwe hoofdtrainer. 'De Kromme' had echter geen zin een prominente rol, omdat hij klaar is met "de show en het gezeik eromheen".

Den Bosch niet langer op zoek naar opvolger Boessen

Den Bosch gaat nu niet langer op zoek naar een opvolger voor de onlangs ontslagen hoofdtrainer Wil Boessen, die moest vertrekken vanwege de teleurstellende resultaten na de winterstop.

"De huidige trainers hebben laten zien dat ze de verantwoordelijkheid aankunnen. Ze zien de vakkennis, ervaring en uitstraling van Willem als een enorme meerwaarde. Na veertien jaar willen we weer heel graag de Eredivisie in en we denken dat Willem FC Den Bosch daarbij kan helpen", aldus Ruijsch.

Den Bosch stond halverwege de competitie nog bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie, maar onder Boessen wist de club in het afgelopen half jaar nog amper een wedstrijd te winnen.

Daardoor eindigde Den Bosch op de vierde plaats en moet het via de play-offs promotie zien af te dwingen. De Brabanders nemen het in de halve finales op tegen Go Ahead Eagles.

Bekijk de uitslagen en de eindstand in de Keuken Kampioen Divisie