Heerenveen zal volgend seizoen toch gewoon uitkomen in de Eredivisie Vrouwen. Vorige week meldde de Friese club dat de vrouwentak hoogstwaarschijnlijk zou verdwijnen, maar na "intensief overleg" met onder meer de gemeente en de KNVB is er een oplossing gevonden.

De Stichting Vrouwenvoetbal Heerenveen zag vanwege de minimale financiële middelen geen toekomst meer en kondigde daarom aan dat Heerenveen Vrouwen zich na dit seizoen zou terugtrekken uit de Eredivisie.

De KNVB, sc Heerenveen, Sport Fryslân en de gemeente Heerenveen zien nu toch voldoende perspectief om door te gaan met vrouwenvoetbal in Friesland, mits er een nieuwe stichting wordt opgericht en er een nieuw bestuur wordt gevormd.

"Ik ben blij dat partijen als sc Heerenveen en de KNVB hebben uitgesproken zich langjarig aan het vrouwenvoetbal te willen verbinden. Want alleen met de betrokkenheid van deze partijen kan een gezonde basis worden gelegd voor het vrouwenvoetbal in Heerenveen", zegt burgemeester Tjeerd van der Zwan vrijdag op de site van sc Heerenveen.

Het college van burgemeester en wethouders van Heerenveen zal een voorstel indienen om de nieuwe stichting onder voorwaarden een lening te verstrekken. sc Heerenveen stelt een overbruggingsbudget beschikbaar om de spelers en trainers te betalen richting volgend seizoen.

Het doorgaan van Heerenveen is goed nieuws voor de Eredivisie Vrouwen. Eerder dit jaar werd al bekend dat hekkensluiter Achilles'29 zich na dit seizoen terugtrekt, waardoor er nog maar acht clubs overblijven. Heerenveen, waar internationals als Vivianne Miedema, Shanice van de Sanden en Sherida Spitse zijn opgeleid, staat momenteel eerste in de degradatiegroep van de Eredivisie.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie Vrouwen