De KNVB is een vooronderzoek gestart naar het betreden van het veld door supporters van FC Twente na het kampioensduel met Jong AZ (0-0) in de Keuken Kampioen Divisie van maandag 22 april.

Twente speelde die wedstrijd in de eigen Grolsch Veste doelpuntloos gelijk, maar door het verlies van concurrent Sparta Rotterdam bij Jong PSV (2-0) stelden de Tukkers de titel alsnog veilig.

Na het laatste fluitsignaal kwamen de euforische supporters het veld op om het kampioenschap met de spelers te vieren, iets wat officieel niet is toegestaan. De stadionomroeper verzocht de fans uiteindelijk ook het veld weer te verlaten.

Door het vooronderzoek van de KNVB moet Twente vrezen voor ten minste een boete. De voetbalbond kan ook besluiten om de kersverse kampioen in de Keuken Kampioen Divisie te bestraffen met een thuiswedstrijd zonder (een deel van het) publiek.

Voor Twente, dat vorig jaar nog uit de Eredivisie degradeerde, staat er dit seizoen nog maar één wedstrijd op het programma. De ploeg van trainer Marino Pusic speelt vrijdag een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur.

Duizenden supporters zingen FC Twente toe tijdens huldiging
48
Duizenden supporters zingen FC Twente toe tijdens huldiging