Ruud van Nistelrooij heeft donderdag zijn contract bij PSV met twee jaar verlengd. De oud-topspits is sinds dit seizoen trainer van PSV onder 19.

"Het vak heeft me gegrepen", zegt de 42-jarige Van Nistelrooij op de site van PSV. "Ik ben ontzettend blij dat ik ook de komende twee jaar als hoofdtrainer voor de groep sta. Ik ga met volle overtuiging door."

De Brabander, die tussen 1998 en 2001 62 goals maakte voor PSV, was tussen 2016 en 2018 individueel trainer bij de jeugd en assistent bij het eerste elftal. Hij volgde afgelopen zomer de PSV 1 gepromoveerde Mark van Bommel op bij het hoogste jeugdteam van de Eindhovenaren.

In zijn eerste jaar bij PSV onder 19 staat Van Nistelrooij met zijn ploeg momenteel vierde in de kampioenspoule van de Eredivisie.

"Wij zijn zeer verheugd dat Ruud zijn contract met twee seizoenen heeft verlengd. Het is mooi om te zien dat Ruud zijn trainerscarrière voortzet. PSV ondersteunt hem graag in zijn ambities zich verder te ontwikkelen als trainer/coach", stelt technisch manager John de Jong.

Van Nistelrooij zal volgend seizoen geassisteerd worden door Tim Wolf en oud-international André Ooijer, die zal stoppen met zijn werkzaamheden op de commerciële afdeling van PSV.