Ajax krijgt geen huldiging in Amsterdam als de club zondag ten koste van Willem II de bekerfinale wint. Vanwege het drukke wedstrijdschema van de ploeg van Erik ten Hag is daar geen ruimte voor.

Ajax speelt drie dagen na de TOTO KNVB Beker-finale in De Kuip alweer de return in de halve finales van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. De Amsterdammers wonnen de heenwedstrijd in Londen afgelopen dinsdag met 0-1.

De gemeente Amsterdam kijkt samen met Ajax naar de mogelijkheid voor een huldiging op een later moment als de ploeg één of meerdere prijzen wint, meldt AT5 donderdag.

Ajax maakt nog kans op drie prijzen dit seizoen, want de Amsterdammers zijn met nog twee duels te gaan ook de koploper in de Eredivisie.

Samenvatting Tottenham Hotspur-Ajax (0-1)
1
Samenvatting Tottenham Hotspur-Ajax (0-1)

Ajax werd in 2014 gehuldigd naast ArenA

De gemeente Amsterdam kan pas na de return van Ajax tegen Tottenham meer zeggen over een eventuele (datum voor een) huldiging.

Ajax werd vijf jaar geleden voor de 33e keer kampioen, en dat is vooralsnog de laatste prijs voor de Amsterdammers. De ploeg werd in 2014 nog op de avond van de kampioenswedstrijd (1-1 tegen Heracles Almelo) gehuldigd naast de ArenA.

De bekerfinale tussen Ajax en Willem II begint zondag om 18.00 uur en staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.