Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Anderlecht

Wangedrag fans kost Anderlecht duel zonder publiek en boete

Anderlecht is maandag hard gestraft door de Belgische voetbalbond. Wangedrag van de fans van de topclub in het duel met Standard Luik heeft geleid tot een wedstrijd zonder publiek, een boete van 5.000 euro én een reglementaire nederlaag.
Door NU.nl

De Anderlecht-aanhang misdroeg zich eerder deze maand op bezoek in Luik door tot drie keer toe vuurwerk op het veld te gooien. Het duel werd bij een 2-0-achterstand gestaakt en wordt zoals verwacht niet meer uitgespeeld.

Anderlecht gaat akkoord met de boete en de nederlaag, maar niet met de wedstrijd zonder publiek. 'Paars-Wit' heeft laten weten in beroep te gaan bij het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS), gezien "de zware inspanningen die Anderlecht levert om de veiligheid tijdens wedstrijden te garanderen."

Het duel met Standard was voor Fred Rutten zijn laatste als trainer van Anderlecht. De oud-coach van onder meer FC Twente, PSV, Vitesse en Feyenoord was slechts drie maanden in dienst en kende een slechte serie met de Belgische topclub.

Sinds het ontslag van Rutten gaat het nog niet veel beter. Onder interim-trainer Karim Belhocine werd zondag nog met 1-0 verloren van Club Brugge. Anderlecht staat slechts vijfde in de kampioenspoule.

Standard-Anderlecht

De fans van Anderlecht zorgden er met hun gedrag voor dat het uitduel met Standard Luik werd gestaakt. (Foto: Pro Shots)

Veel onrust rond Anderlecht

Het is op meerdere fronten onrustig bij Anderlecht, waar de politie woensdag een inval deed in een onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken en andere criminele praktijken bij transfers. Het trainingscentrum en het stadion werden doorzocht.

Het onderzoek stond los van 'Operatie Propere Handen', het in oktober begonnen grootschalige onderzoek naar corruptie in het Belgische voetbal.

Die operatie leidde eind vorig jaar tot de arrestatie van meer dan twintig mensen, onder wie scheidsrechters, twee coaches, makelaars en (ex-)bestuursleden wegens criminele activiteiten.


Lees meer over:

Jupiler Pro LeagueAnderlechtVoetbal

Aanbevolen artikelen

NUjij-reacties


nujij comment 0 reacties