De bekerfinale tussen Willem II en Ajax staat zondag onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Pol van Boekel fungeert als VAR bij de wedstrijd in De Kuip.

Het is de eerste bekerfinale voor de 33-jarige Gözübüyük, die in Rotterdam assistentie krijgt van Charles Schaap en Jan de Vries. Allard Lindhoud is de vierde man.

Gözübüyük leidde aan het begin van dit seizoen voor de tweede keer in zijn loopbaan de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord. Het duel in Eindhoven werd na strafschoppen gewonnen door Feyenoord.

Eerder deze maand haalde Gözübüyük ongewild het nieuws toen Vitesse-coach Leonid Slutsky in de media flink naar hem uithaalde en hem de slechtste scheidsrechter ter wereld noemde. De KNVB schorste Slutsky één duel en gaf Gözübüyük een weekend vrij.

Willem II kan de beker na 1944 en 1963 voor de derde keer winnen. Ajax pakte de prijs achttien keer, waarvan in 2010 voor het laatst.

De finale van de TOTO KNVB Beker tussen Willem II en Ajax begint zondag om 18.00 uur. De Amsterdammers staan dinsdagavond eerst tegenover Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. Drie dagen na de bekerfinale is de return.

Serdar Gözübüyük floot eerder deze maand Vitesse-PSV. Na die wedstrijd werd hij in de media hard aangepakt door Vitesse-coach Leonid Slutsky. (Foto: Pro Shots)