PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen heeft genoten van het restant van het competitieduel met FC Groningen. De Zwollenaren bogen maandag in de resterende 35 minuten een 1-2-achterstand om in een 3-2-zege.

PEC-Groningen werd vorige week woensdag wegens onweer in de 56e minuut gestaakt, waarna besloten werd om de wedstrijd maandag uit te spelen. De thuisploeg won door doelpunten van Van Polen en Lennart Thy.

"Ik vond dit echt een mooi concept. Het is een keer iets nieuws en ik had er echt zin in. Het was 35 minuten lang een soort georganiseerde, complete chaos. Ik vond het echt mooi om te doen", zei Van Polen bij FOX Sports.

De verdediger moest bij de wedstrijd van ruim een half uur tegen Groningen denken aan Marco van Basten, die zich tussen 2016 en 2018 bij de FIFA bezighield met innovatie en technische ontwikkeling.

"We gingen vol gas en ik denk dat Van Basten hier met alle plezier naar heeft gekeken. Hij is met het concept van dertig minuten zuivere speeltijd per helft gekomen. Ik vind dit wel een ideetje voor de toekomst."

Bram van Polen (uiterst rechts) tekent voor de 2-2 bij PEC Zwolle-FC Groningen. (Foto: Pro Shots)

'Het was een soort mind game'

Van Polen moest er even aan wennen dat hij met zijn ploeg vanwege de korte speelduur direct alles kon geven. "We hoefden maar 35 minuten. Het was een soort mind game. We hebben een iets langere warming-up gedaan, waardoor onze hartslag iets hoger was."

PEC-trainer Jaap Stam, die volgend seizoen bij Feyenoord aan het roer staat, vond het lastig om zijn ploeg klaar te stomen voor de korte wedstrijd. "Het is niet makkelijk om in 35 minuten te doen wat je moet doen. We speelden tegen een goede ploeg, maar we hebben het bewerkstelligd. Mijn spelers hebben het fantastisch uitgevoerd."

De ploeg van trainer Stam speelde zich door de overwinning officieel veilig in de Eredivisie. PEC staat met 38 punten uit 32 wedstrijden twaalfde en kan niet meer zakken naar de degradatieplaatsen.

Dit seizoen speelt PEC net als alle andere clubs nog twee wedstrijden in de Eredivisie. Op 12 mei komt VVV-Venlo naar Zwolle en drie dagen later wordt het seizoen afgesloten op bezoek bij NAC Breda.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie