Luuk de Jong heeft het tweede doelpunt bij Willem II-PSV (0-3) alsnog op zijn naam gekregen, zo heeft de KNVB dinsdag bevestigd in gesprek met NUsport. De voetbalbond geeft gehoor aan een protest van PSV.

Michal Sadílek leek donderdag direct te scoren uit een vrije trap, maar na de wedstrijd claimde topscorer De Jong dat hij de bal met zijn hoofd geschampt had.

Een dag later ontstond verwarring. Koepelorganisatie van Eredivisie-clubs ECV meldde dat de treffer was toegekend aan De Jong, maar de KNVB sprak dat tegen en liet weten dat PSV een protest had ingediend. Nu staat het doelpunt dus alsnog op naam van De Jong.

De Eredivisie-topscorer komt daarmee op 28 competitiegoals, waarmee hij er vier meer heeft dan Ajacied Dusan Tadic, de nummer twee op de topscorerslijst. De Jongs ploeggenoot Hirving Lozano completeert met zeventien treffers de top drie.

De Jong heeft nog twee wedstrijden om de grens van dertig doelpunten te slechten. PSV speelt op zondag 12 mei uit tegen AZ en neemt het drie dagen later in de 34e speelronde thuis op tegen Heracles Almelo.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie