Paul Verhaegh is per direct vertrokken bij VfL Wolfsburg. Het tot het eind van dit seizoen lopende contract van de 35-jarige rechtsback is ontbonden.

De oud-speler van onder meer Vitesse en Den Bosch speelde dit seizoen slechts twee competitieduels. Hij kwam op 2 februari in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC voor het laatst in actie voor de huidige nummer acht van de Bundesliga.

Verhaegh werd vorige week na een incident voor het thuisduel met Eintracht Frankfurt door trainer Bruno Labbadia uit de selectie gezet. De coach heeft daarna aangegeven geen prijs meer te stellen op de aanwezigheid van de verdediger.

"We hebben vorige week na een goed gesprek besloten dat Paul niet langer met de selectie zou meetrainen", zegt Wolfsburg-voorzitter Jörg Schmadtke. "Vanwege zijn verdiensten voor de club hebben we aan zijn wens voldaan om hem vrij te stellen, zodat hij zich op zijn toekomst kan richten."

Paul Verhaegh kwam in actie op het WK van 2014. (Foto: ANP)

'Wens mijn teamgenoten succes'

De verdediger stelt ondanks een vervelend slot van zijn periode in Wolfsburg een mooie tijd te hebben gehad bij de Volkswagenclub. "Ik wens mijn teamgenoten veel succes in de rest van het seizoen."

Verhaegh speelde sinds de zomer van 2017 voor Wolfsburg en kwam tot 36 duels. Eerder speelde hij in Duitsland voor FC Augsburg. In Nederland kwam hij ook nog uit voor AGOVV.

De verdediger kwam drie keer uit voor het Nederlands elftal. Hij maakte deel uit van de ploeg die als derde eindigde op het WK van 2014 in Brazilië.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga