Leeds United heeft Aston Villa zondag laten scoren zonder tegenstand te bieden. Het tumultueuze duel in het Engelse Championship eindigde daardoor in 1-1.

Aanleiding voor de opmerkelijke actie van de spelers van Leeds United was de manier waarop de openingstreffer in de tweede helft tot stand kwam.

Villa-aanvaller Jonathan Kodjia bleef na een duel geblesseerd op de grond liggen. Daarop stopten enkele medespelers, maar Leeds ging door met voetballen. De scheidsrechter greep niet in, waardoor Mateusz Klich eenvoudig de 1-0 binnen kon schieten.

De oud-speler van FC Twente werd daarna aangevallen door enkele Villa-spelers, die hem beschuldigden van onsportief gedrag.

Na een opstootje van enkele minuten, besloten de spelers van Leeds United het sportief op te lossen door Villa te laten scoren. Leeds-trainer Marcelo Bielsa leek achter deze beslissing te zitten. Alleen verdediger Pontus Jansson deed nog een poging om de tegengoal te voorkomen.

Voor de gebruikers van de app: klik op de tweet om al het tumult te zien.

Villa-aanvaller El Ghazi krijgt rood

Tijdens het opstootje werd de Nederlandse aanvaller Anwar El Ghazi van Aston Villa met rood van het veld gestuurd. De scheidsrechter stelde dat hij Leeds-aanvaller Patrick Bamford in het gezicht had geslagen, maar dit bleek niet uit de beelden.

Door het gelijke spel heeft Leeds United geen kans meer om direct te promoveren naar de Premier League. Sheffield United profiteerde van het puntenverlies en dwong door een overwinning op Ipswich Town directe promotie af.

Leeds, de huidige nummer drie van het Championship, gaat nu in de play-offs proberen een plek in de Premier League van volgend seizoen te veroveren.