Tim Krul is zaterdag met Norwich City gepromoveerd naar de Premier League. De doelman won met de koploper van het Championship in eigen huis met 2-1 van Blackburn Rovers.

Norwich stond halverwege de eerste helft al op een comfortabele 2-0-voorsprong door doelpunten van Marco Stiepermann en Lewis Travis en hoefde in het vervolg alleen nog maar een tegentreffer van Lewis Travis te incasseren.

Krul stond onder de lat bij Norwich. De 31-jarige Hagenaar kwam afgelopen zomer transfervrij over van Brighton & Hove Albion en is dit seizoen de vaste doelman van 'The Canaries'.

Norwich is door de zege op Blackburn zeker van een plek bij de eerste twee op de ranglijst van het Championship. Zowel de nummer één als de nummer twee promoveert rechtstreeks. De nummers drie tot en met zes spelen play-offs.

Sheffield United dicht bij tweede plaats

Sheffield United is dicht bij de tweede plaats. 'The Blades', die op eigen veld met 2-0 te sterk waren voor Ipswich Town, zijn helemaal zeker als nummer drie Leeds United zondag voor eigen publiek punten laat liggen tegen Aston Villa.

Norwich gaat aan kop met 91 punten uit 45 wedstrijden, gevolgd door Sheffield (88 uit 45), Leeds (82 uit 44), West Bromwich Albion (80 uit 45), Villa (75 uit 44) en Derby County (70 uit 44).

In het seizoen 2015/2016 kwam Norwich voor de laatste keer uit in de Premier League. De voorbije twee seizoenen eindigde de groen-gele formatie slechts als achtste (2016/2017) en veertiende (2017/2018).

Huddersfield Town en Fulham zijn al gedegradeerd vanuit de Premier League naar het Championship. Waarschijnlijk Cardiff City of anders Brighton & Hove Albion komt daar nog bij.