De vrouwen van FC Twente hebben zich vrijdag verzekerd van de titel in de Eredivisie. De Tukkers wonnen door een late treffer zelf met 2-3 bij PSV en zagen dat concurrent Ajax punten verspeelde tegen ADO Den Haag (1-1).

Jassina Blom maakte in de tweede minuut van de blessuretijd de winnende treffer bij PSV-FC Twente, waarna het kampioensfeest kon beginnen.

De bezoekers kwamen in de negentiende minuut op voorsprong via Renate Jansen. Sara Yuceil maakte al snel gelijk namens PSV, waarna Twente vlak na rust door een rake strafschop van Joëlle Smits weer de leiding nam.

Katja Snoeijs leek het feest van de ploeg trainer Tommy Stroot een kwartier voor tijd te verstoren (2-2), maar Blom besliste anders.

FC Twente staat met nog één wedstrijd te gaan in de kampioensgroep op 34 punten en kan niet meer achterhaald worden door nummer twee Ajax.

Twente was in 2016 voor het laatst kampioen. De afgelopen twee jaar ging de titel naar Ajax.

Heerenveen keert niet terug in Eredivisie

sc Heerenveen keert komend seizoen niet terug in de Eredivisie. De verantwoordelijke stichting ziet er geen heil meer in om het vrouwenvoetbal in Heerenveen met minimale middelen overeind te houden.

De Friese club gaat nog wel onderzoeken of er mogelijkheden zijn om het vrouwenvoetbal alsnog een vervolg te geven.

Eerder trok ook Achilles'29 zich terug voor komend seizoen. Daardoor bestaat de Eredivisie voor vrouwen in de nieuwe jaargang vooralsnog uit zeven teams.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand van de Eredivisie Vrouwen