De Eredivisie-wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen is woensdagavond tijdens de tweede helft bij een 1-2-stand definitief gestaakt vanwege onweer. Het duel wordt maandag uitgespeeld.

Het onweer kwam te dichtbij in Zwolle, waarop scheidsrechter Martin van den Kerkhof in de stromende regen - met nog ruim een half uur op de klok - besloot om de spelers naar binnen te sturen.

Na beraad werd besloten om niet meer verder te spelen. "We hebben veel meteorologische informatie ingewonnen en overleg gevoerd met de trainers en voorzitters van beide clubs. We hebben helaas moeten besluiten om definitief te staken", aldus Van den Kerkhof bij FOX Sports.

De stand was op het moment van staken 1-2. Groningen was in de eerste helft op voorsprong gekomen door Kaj Sierhuis en in de tweede helft maakte Lennart Thy gelijk. Vlak voordat de wedstrijd werd stilgelegd, had Paul Gladon voor de tweede Groningse treffer gezorgd.

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof stuurt de spelers van PEC Zwolle en FC Groningen naar binnen. (Foto: Pro Shots)

Duel maandag om 20.00 uur uitgespeeld

De laatste 35 minuten van PEC-Groningen worden maandag vanaf 20.00 uur gespeeld in het MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Daar is ruimte voor, want de 33e Eredivisie-speelronde - die aanvankelijk komend weekend op het programma stond - werd onlangs naar 15 mei verplaatst vanwege het drukke (Europese) programma van Ajax.

Het FC Groningen van coach Danny Buijs strijdt in de slotfase van het seizoen om deelname aan Europees voetbal. PEC Zwolle, waar trainer Jaap Stam na dit seizoen naar Feyenoord verkast, is in de strijd tegen degradatie vrijwel zeker veilig.

Voor de appgebruikers: tik op bovenstaande tweet om de video te bekijken van PEC-spelers die het publiek bedanken.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie