Lieke Martens en Stefanie van der Gragt hebben woensdag met een doelpunt bijgedragen aan de belangrijke 6-2-thuiszege van FC Barcelona op Sevilla in de strijd om de titel in de Primera División Femenina.

Martens was verantwoordelijk voor de 1-0 en Van de Gragt voor de 4-2. De overige treffers van Barcelona kwamen op naam van Asisat Lamina Oshoala (twee keer), Aitana Bonmatí en Candela Andújar.

Het was voor Martens alweer haar elfde competitiedoelpunt van het seizoen, waarmee ze achter Alexia Putellas (zestien) en Bonmatí (twaalf) de derde plaats bezet op de topscorersranglijst van Barcelona dit seizoen in de Primera División.

Van der Gragt maakte pas haar eerste doelpunt voor Barcelona. De afgelopen zomer van Ajax overgekomen verdediger speelde mede door blessureleed vooralsnog slechts zes competitiewedstrijden.

Barcelona heeft nu evenveel punten als Atlético

Barcelona maakt door de zege op Sevilla nog altijd kans op het kampioenschap. De Catalanen hebben nu evenveel punten als koploper Atlético Madrid, maar die ploeg komt zaterdag nog in eigen huis in actie tegen Valencia.

Mocht Atlético winnen van Valencia en over twee weken op de laatste speeldag ook op bezoek bij Real Sociedad, dan pakken de Madrilenen de titel en eindigt Barcelona als tweede.

Barcelona is ook nog in de race voor de Champions League. De ploeg van trainer Fran Sánchez verdedigt zondag in de return van de halve finales op eigen veld een 1-0-voorsprong tegen Bayern München.

Martens en Van der Gragt maken beiden deel uit van de selectie van de Oranjevrouwen voor het WK van komende zomer in Frankrijk. Nederland neemt het in de groepsfase op tegen Nieuw-Zeeland (11 juni), Kameroen (15 juni) en Canada (20 juni).