Luuk de Jong begint zondag als aanvallende middenvelder bij PSV, dat het thuis opneemt tegen ADO Den Haag. De landskampioen moet winnen om in het spoor van koploper Ajax te blijven.

Coach Mark van Bommel kiest zondag voor de opstelling waarmee PSV vorige week tegen De Graafschap (2-1) in de tweede helft speelde. Daarin maakte de ploeg met opportunistisch spel een 0-1-achterstand goed.

Steven Bergwijn start als centrale spits en Donyell Malen begint als linksbuiten. De Jong is met 26 treffers topscorer van de Eredivisie. De 28-jarige aanvaller begint voor het eerst dit seizoen niet als centrumspits aan een wedstrijd.

PSV zag titelconcurrent Ajax zaterdag een zwaarbevochten 0-1-zege boeken op bezoek bij FC Groningen. De Amsterdammers hebben daardoor drie punten meer en een beter doelsaldo dan de Eindhovenaren.

ADO officieus zeker van handhaving

ADO is sinds zondag officieus zeker van handhaving in de Eredivisie. De voorsprong op nummer zestien Excelsior bedraagt negen punten, terwijl de Rotterdammers met nog drie duels te spelen een veel slechter doelsaldo hebben.

Trainer Alfons Groenendijk, die zijn contract in Den Haag onlangs verlengde, mist in het Philips Stadion de geschorste Tom Beugelsdijk. Daardoor komt er een plek voor Donny Gorter in het elftal. De dertigjarige linkspoot speelde dit seizoen pas vijf minuten in de Eredivisie.

Erik Falkenburg krijgt in de spits de voorkeur boven Tomas Necid. Eerder dit seizoen verloor ADO in Den Haag met liefst 0-7 van PSV.

PSV-ADO begint om 16.45 uur en staat onder leiding van Danny Makkelie.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Rosario, De Jong, Sadílek; Lozano, Bergwijn, Malen.

Opstelling ADO: Zwinkels; Malone, Kanon, Meijers, Gorter; Immers, El Khayati, Bakker; Becker, Falkenburg, Goossens.

Bekijk de stand en de uitslagen in de Eredivisie