Vivianne Miedema heeft Arsenal zondag aan een overwinning geholpen in de Women's Super League. De spits van de Oranjevrouwen zorgde voor het tweede doelpunt van haar ploeg in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Everton.

De 22-jarige Miedema maakte na een klein half uur spelen de 2-0. Ze passeerde simpel drie verdedigers van Everton en maakte haar 21e doelpunt van het seizoen. Daarmee is de Nederlandse ook topscorer in de Super League.

Miedema werd zaterdag genomineerd voor de titel Speelster van het Jaar in Engeland. Ze deed de hele wedstrijd mee bij Arsenal. Ook Sari van Veenendaal, Daniëlle van de Donk en Dominique Bloodworth maakten de negentig minuten vol bij de 'Gunners'.

Arsenal kwam op Meadow Park al na vier minuten op voorsprong door een doelpunt van Louise Quinn. Na de 2-0 van Miedema bracht Chantelle Boye-Hlorkah de spanning in de tweede helft terug, maar de thuisploeg gaf de winst vervolgens niet meer weg.

Voor de app-gebruikers: tik op de tweet om de beelden van het doelpunt van Miedema te zien.

Arsenal bijna zeker van landstitel

Door de overwinning verstevigt Arsenal de koppositie in de Super League. De ploeg van coach Joe Montemurro heeft vier punten voorsprong op nummer twee Manchester City, die dit weekend niet in actie kwam.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg is Arsenal bijna zeker van de landstitel. De Londense formatie kan het kampioenschap volgende week zondag veiligstellen met een overwinning op bezoek bij Brighton & Hove Albion.