Joël Veltman heeft zaterdagavond bij het uitduel met FC Groningen opnieuw een basisplaats bij Ajax. De rechtsback neemt wederom de plaats in van de geblesseerde Noussair Mazraoui. Verder treedt Ajax aan met de vertrouwde namen.

Veltman verving Mazraoui eerder deze maand al in het uitduel met Willem II en de thuiswedstrijd tegen Juventus. Mazraoui was bij beide wedstrijden geschorst.

Afgelopen dinsdag had Veltman tijdens de historische return tegen Juventus in de Champions League eveneens een basisplaats door het ontbreken van Nicolás Tagliafico. Mazraoui was toen de linksback, maar viel geblesseerd uit. Hij ontbreekt door zijn enkelkwetsuur tegen FC Groningen.

Tagliafico, die tegen Juventus een schorsing uitzat, keert zoals verwacht terug in het elftal tegen de 'Trots van het Noorden'. Coach Erik ten Hag wijzigt verder niets aan zijn elftal.

Bij FC Groningen heeft de van Ajax gehuurde Kaj Sierhuis een basisplek. Hij vormt een spitsenkoppel met Paul Gladon.

Ajax kan PSV op drie punten zetten

Bij een overwinning van Ajax in Groningen is het gat met concurrent PSV, dat zondag vanaf 16.45 uur thuis tegen ADO Den Haag speelt, drie punten. De halvefinalist van de Champions League heeft bovendien een beter doelsaldo.

Na het duel in Groningen wacht Ajax nog drie hordes in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Ten Hag speelt nog tegen thuis tegen Vitesse en FC Utrecht en uit tegen De Graafschap (uit).

FC Groningen-Ajax begint zaterdag om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Opstelling FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerken; Reis, Memisevic, Bruns, Doan; Gladon, Sierhuis.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie