De vrouwen van Ajax hebben de topper tegen PSV in de kampioensgroep van de Eredivisie gewonnen. De Amsterdammers zegevierden vrijdagavond op De Herdgang met 0-1.

Eshly Bakker maakte in de achttiende minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. De aanvaller vond het net, nadat een vrije trap werd doorgekopt.

Na een klein uur spelen was Ellen Jansen dicht bij de 0-2, maar haar kopbal belandde op de lat.

Door de overwinning neemt Ajax de koppositie in de Eredivisie over van FC Twente, dat vrijdagavond niet in actie kwam. De voorsprong op de Tukkers, die wel een duel minder hebben gespeeld, bedraagt twee punten.

PSV zakt door de nederlaag naar de derde plaats en heeft drie punten achterstand op Ajax, maar de Eindhovenaren hebben net als Twente een wedstrijd minder gespeeld.

Voor Ajax, dat vorig jaar landskampioen werd, staan er nog twee wedstrijden op het programma in de play-offs om het kampioenschap. Twente en PSV komen beide nog drie keer in actie.

Heerenveen met dubbele cijfers langs Achilles

In de plaatseringsgroep haalde sc Heerenveen uit tegen Achilles'29. De Friezen wonnen voor eigen publiek met dubbele cijfers: 12-0.

Tiny Hoekstra was vijf keer trefzeker voor Heerenveen en Suzanne Admiraal zorgde voor drie doelpunten.

Eerder op vrijdag werd bekend dat Achilles na dit seizoen uit de Eredivisie voor vrouwen stapt. De club uit Groesbeek kampt al enige tijd met financiële problemen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie Vrouwen