Peter Uneken is vanaf volgend seizoen trainer van Jong PSV. De oud-verdediger was al assistent-coach bij de Eindhovense beloftenploeg en volgt de naar FC Utrecht vertrekkende Dennis Haar op.

De 47-jarige Uneken, die als speler uitkwam voor FC Emmen, FC Den Bosch en Helmond Sport, was de afgelopen twee seizoenen assistent en tekent voor twee jaar als hoofdcoach op complex De Herdgang.

"De afgelopen jaren heb ik van PSV de kans gekregen te groeien. Daardoor heb ik constant stappen kunnen maken", zegt Uneken donderdag op de site van PSV.

"De ambitie om coach in het betaald voetbal te worden, groeide ondertussen ook. PSV en ik hebben naar elkaar toe onze ambities uitgesproken en daar past de rol van trainer/coach van Jong PSV perfect in."

In februari werd al bekend dat Haar na twee seizoenen naar FC Utrecht vertrekt. De geboren Deventenaar wordt in de Domstad assistent-trainer onder John van den Brom, die overkomt van AZ.

Onder Haar eindigde Jong PSV vorig seizoen op de vijfde plaats in de Eerste Divisie. In het huidige seizoen bezetten de Eindhovenaren met nog vier speelrondes te gaan de vierde plek achter FC Twente, Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles. Beloftenploegen mogen niet meedoen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Bekijk het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie