Frans Weghorst, de vader van Oranje-international en VfL Wolfsburg-spits Wout Weghorst, is donderdag toegetreden tot de raad van commissarissen (rvc) van FC Twente.

De 58-jarige Frans Weghorst, die tot vorig jaar november algemeen directeur van brandstoffengroothandel AVIA Weghorst was, is al jaren betrokken bij FC Twente.

De Bornenaar speelt een belangrijke rol bij 'De Noabers', een groep investeerders uit de regio die recent FC Twente van een faillissement redde door 14 miljoen euro beschikbaar te stellen.

Naast Weghorst bestaat de raad van commissarissen uit waarnemend voorzitter Dennis Schipper en Koen Groenewold. Vorig jaar vertrokken Sanne Lohman en Bernard Fransen. Het is de de bedoeling dat de rvc, die de laatste jaren veel kritiek kreeg, op termijn weer uit vijf personen zal bestaan.

"We zijn binnen de rvc heel blij met de komst van Frans Weghorst", zegt Schipper op de site van FC Twente. "Frans is al jaren nauw betrokken bij de club en was een van de voortrekkers van 'De Noabers', de regionale investeerdersgroep die zeer belangrijk is voor de verdere toekomst van FC Twente."

Wout Weghorst speelde tussen 2014 en 2016 voor Heracles Almelo, de rivaal van FC Twente. (Foto: Pro Shots)