FC Twente en de KNVB hebben teleurgesteld gereageerd op het feit dat de kampioenswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie van Twente bij Jong Ajax is verboden. Die wedstrijd stond vrijdag op het programma.

De gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam besloten dinsdag dat de wedstrijd niet kan worden gespeeld op sportpark De Toekomst, dat ligt in de gemeente Ouder-Amstel. Zij zijn bang voor "wanordelijkheden en verstoring van de openbare orde".

De verwachting was dat duizenden fans uit Enschede naar De Toekomst zouden gaan, terwijl het uitvak van het stadionnetje op het trainingscomplex van Ajax slechts 185 plaatsen heeft.

"We vinden het uitermate vervelend dat enkele dagen voor deze belangrijke wedstrijd, een duel waar het kampioenschap op het spel staat voor FC Twente, deze beslissing is genomen", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan van FC Twente op de website van de club.

"Het is heel jammer dat we deze wedstrijd niet kunnen spelen, maar we respecteren het besluit van de burgemeester van Ouder-Amstel en Amsterdam."

Ook KNVB respecteert beslissing

De KNVB is "echt zeer teleurgesteld" dat beide partijen geen oplossing hebben kunnen vinden. Uitwijken naar de Johan Cruijff ArenA bleek op korte termijn geen optie.

"Wij zijn hier gisteren in gekend en de bemiddelingspogingen die wij sindsdien hebben ondernomen, blijken helaas tevergeefs te zijn", zegt een woordvoerder van de bond.

"Wij respecteren de keuze van de gemeenten", vervolgt de KNVB. "Er mag nooit risico worden genomen als het de veiligheid betreft." De bond zegt snel met een nieuwe datum te komen.

FC Twente kan vrijdag ook zonder te spelen kampioen worden. Dan moet nummer twee Sparta Rotterdam thuis van Helmond Sport verliezen. Maandag kan Twente de titel op eigen kracht pakken in het thuisduel met Jong AZ.

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Keuken Kampioen Divisie