FC Twente heeft nog één overwinning nodig om kampioen te worden in de Keuken Kampioen Divisie. Nummer twee Sparta Rotterdam leed zondag op Het Kasteel een verrassende nederlaag tegen TOP Oss: 1-4.

Sparta kwam in de zevende minuut op voorsprong door een fraai afstandsschot van Deroy Duarte. Een klein kwartier later bracht Hennos Asmelash TOP uit een rebound op gelijke hoogte.

In de tweede helft kwamen de bezoekers in een tijdbestek van slechts twee minuten met 1-3 voor. Bryan Smeets bezorgde zijn ploeg de voorsprong en Huseyin Dogan breidde de marge kort daarna verder uit. Dogan bepaalde tien minuten later ook de eindstand.

Door de nederlaag heeft Sparta met nog vier speelrondes voor de boeg tien punten achterstand op Twente. De Tukkers wonnen afgelopen vrijdag in Enschede met 1-0 van Telstar.

TOP Oss viert een van de treffers van Huseyin Dogan. (Foto: Pro Shots)

Twente kan titel veiligstellen bij Jong Ajax

Twente kan de titel vrijdag met een overwinning al veiligstellen. De ploeg van coach Marino Pusic gaat dan op bezoek bij Jong Ajax.

TOP Oss bezet door de overwinning de achtste plaats. De Brabanders hebben evenveel punten als nummer zeven RKC Waalwijk en een punt meer dan nummer negen Roda JC.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Keuken Kampioen Divisie