Feyenoord begint zaterdag met Nicolai Jørgensen, maar zonder Robin van Persie in de basis aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Van Persie is weliswaar hersteld van een kuitblessure, maar trainer Giovanni van Bronckhorst wil geen risico nemen met zijn aanvoerder.

De 35-jarige Van Persie miste door zijn kwetsuur de afgelopen twee wedstrijden, tegen achtereenvolgens sc Heerenveen (3-0-zege) en VVV-Venlo (0-3-zege).

Jørgensen stond daardoor de voorbije weken in de spits en scoorde bovendien zowel tegen Heerenveen (één keer) als tegen VVV (één keer).

Van Bronckhorst kan tegen Heracles sowieso geen beroep doen op Ridgeciano Haps. De linksback viel tegen VVV uit met een knieblessure en mist mogelijk de rest van het seizoen.

Dalmau verrassend op de reservebank

Bij Heracles start Adrián Dalmau verrassend op de reservebank. De aanvaller, clubtopscorer met vijftien doelpunten, is gepasseerd.

Feyenoord is met AZ verwikkeld in de strijd om de derde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Europa League. De Rotterdammers hebben één punt meer dan de Alkmaarders.

Heracles kan goede zaken doen in de race om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. De Almeloërs staan op dit moment op de 'veilige' zesde plaats.

Feyenoord-Heracles Almelo vangt zaterdag om 20.45 uur aan in De Kuip en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Martina, Botteghin, Van Beek, Malacia; Clasie, Vilhena, Toornstra; Berghuis, Jørgensen, Larsson.

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Rossmann, Van Hintum, Czyborra; Osman, Merkel, Drost, Dos Santos; Kuwas, Peterson.