Stefanie van der Gragt kan haar rentree voor FC Barcelona maken. De verdediger van Oranje is door de medische staf van haar club fit verklaard.

Van der Gragt kampte de afgelopen weken met een bovenbeenblessure. Door die kwetsuur miste ze onder meer de oefeninterlands tegen Mexico en Chili. Beide duels werden gewonnen (2-0 en 7-0).

Ondanks haar blessure werd de verdediger door bondscoach Sarina Wiegman opgenomen in de selectie voor het WK van komende zomer in Frankrijk. Dat geldt ook voor de eveneens geblesseerde Victoria Pelova.

Wiegman hield wel een slag om de arm. "Ze moeten straks wel laten zien dat ze op het niveau zijn waar ze waren op het moment dat ze geblesseerd raakten", aldus de bondscoach.

De Oranjevrouwen komen op 11 juni voor het eerst in actie op het WK in Frankrijk, maar voor het zover is, speelt de regerend Europees kampioen nog een 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Australië. Dat duel staat zaterdag 1 juni op het programma in het Philips Stadion.

Nederland zit op het WK in een groep met Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada. De nummers één en twee en de vier beste nummers drie van de zes poules bereiken de knock-outfase.