AZ-coach John van den Brom heeft voor het thuisduel met ADO Den Haag van zaterdag een waarschuwing uitgedeeld aan zijn aanvallers Oussama Idrissi en Calvin Stengs. Het koppel is niet best in vorm de laatste duels.

De coach kondigde vrijdag aan dat beide jonge aanvallers zaterdag gewoon aan de aftrap staan in het AFAS Stadion, maar dat een plek op de bank een optie is als zij niet snel verbetering tonen.

"Er kan een moment komen dat je ze passeert", zei Van den Brom vrijdag tegen het Noordhollands Dagblad. "Maar het is niet zo dat ze hun werk niet doen. Ze voeren hun taak uit, ze doen verdedigend hun werk en ze blijven hun acties maken."

Volgens de coach is het niet erg dat hun acties af en toe mislukken. "Dat kan gebeuren, dat vind ik niet zo erg. Het wordt pas een probleem als ze helemaal geen acties meer maken. Daarvoor staan ze namelijk op het veld."

Winst op ADO is noodzakelijk om Feyenoord onder zich te houden in de strijd om plek drie. De Alkmaarse formatie verspeelde de afgelopen twee duels punten, door zowel tegen Vitesse (2-2) als De Graafschap (1-1) gelijk te spelen.

AZ is met Feyenoord verwikkeld in de strijd om plek drie. (Foto: Pro Shots)

'Aan stand verplicht te winnen'

Om voor de derde keer op rij puntenverlies te voorkomen, moeten spelers als Stengs en Idrissi meer tonen, vindt Van den Brom. "Zij kunnen uit het niets iets forceren met een geweldige actie of een geweldige goal. En dan kunnen ze er ook zomaar weer overheen zijn."

Dat AZ thuis de favoriet is tegen ADO staat volgens de scheidend coach buiten kijf. "We zijn aan onze stand verplicht een thuiswedstrijd tegen ADO te winnen. Waarmee ik niet zeg dat dat gemakkelijk wordt. ADO Den Haag staat weliswaar een stuk lager, maar dat zegt niet alles. Kijk maar naar die 5-0 tegen FC Utrecht, vorige week."

Teun Koopmeiners en Thomas Ouwejan keren na een schorsing terug in de selectie van AZ. Pantelis Hatzidiakos ontbreekt nu juist vanwege een schorsing. AZ-ADO begint zaterdag om 18.30 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie