Benfica-coach Bruno Lage vindt dat voorzichtig moet worden omgegaan met toptalent João Félix. De negentienjarige aanvaller wordt in binnen- en buitenland al vergeleken met landgenoot Cristiano Ronaldo.

Félix blonk donderdag uit in het Europa League-duel met Eintracht Frankfurt (4-2-zege) met een hattrick én een assist. Hij wordt in eigen land al langer vergeleken met Ronaldo en na de wedstrijd tegen Frankfurt bestempelde ook het Amerikaanse ESPN hem als de nieuwe Ronaldo.

"Hij is heel goed, maar moet rustig aan doen. Hij ligt heel goed in de groep en moet vooral genieten. Hij moet zich in alle rust ontwikkelen", temperde Benfica-trainer Lage de verwachtingen.

De jonge Félix beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij Benfica. Hij speelde tot dusver 36 officiële wedstrijden voor de Portugese topclub, waarin hij goed was voor vijftien doelpunten en zeven assists.

De spelers van Benfica vieren een van de doelpunten van João Félix tegen Eintracht Frankfurt. (Foto: Pro Shots)

'Félix is zeldzaam talent'

Adi Hutter, de trainer van Eintracht Frankfurt, was ook lovend over Félix. "Hij heeft ons heel veel problemen bezorgd. Hij heeft heel veel balgevoel en mooie bewegingen", zei de Oostenrijker.

"Hij is een zeldzaam talent voor het Portugese voetbal en voor Benfica. Als hij zo doorgaat, dan zal hij niet lang bij Benfica blijven."

Het Frankfurt van Jonathan de Guzman en Jetro Willems speelde in Lissabon lang met tien man door een rode kaart voor Evan N'Dicka. Dankzij goals van Luka Jovic en Gonçalo Paciência mogen de Duitsers nog wel hopen op een halvefinaleticket.

"Benfica is meer dan alleen Félix, het wordt volgende week heel moeilijk", aldus Hutter. "Gezien de rode kaart valt het resultaat nog mee. Dankzij onze twee doelpunten ligt alles nog open."

De return tussen Frankfurt en Benfica is volgende week donderdag om 21.00 uur. Dan staan ook Chelsea-Slavia Praag, Napoli-Arsenal en Valencia-Villarreal op het programma.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Europa League