Ajax kan een nieuwe boete verwachten van de UEFA. De Europese voetbalbond is donderdag begonnen met een onderzoek naar enkele misstanden tijdens het Champions League-duel van woensdag tegen Juventus.

De UEFA beticht Ajax er onder meer van dat fans tijdens de wedstrijd (1-1) voorwerpen het veld op gooiden. Zo was te zien dat Cristiano Ronaldo na zijn treffer met bier werd bekogeld.

Ook waren er volgens de bond ongeregeldheden op de tribune en stonden supporters in enkele vakken op de trappen, waardoor die geblokkeerd werden. Beide zaken worden onderzocht.

De UEFA buigt zich op 16 mei, ruim een week na de returns in de halve finale, over een straf. Die bestaat normaal gesproken uit een geldboete.

De Amsterdammers kregen dit seizoen al meerdere boetes, omdat de eigen fans zich misdroegen. Voor misdragingen tijdens het uitduel met Real Madrid (1-4) kreeg Ajax een geldstraf van in totaal 23.000 euro. Ook moest Ajax de schade vergoeden die was aangericht in het stadion van de Spanjaarden.

Door wangedrag tijdens de uitwedstrijd tegen Benfica in de groepsfase hangt Ajax nog steeds een voorwaardelijke straf van een uitduel zonder publiek boven het hoofd.

Bekijk het programma in de Champions League