Jos Luhukay vervolgt zijn trainersloopbaan bij FC St. Pauli. De Nederlander moet de club uit de Tweede Bundesliga in de slotfase van het seizoen aan promotie helpen.

De 55-jarige Luhukay is de opvolger van trainer Markus Kauczinski, die woensdag net als sportief directeur Uwe Stöver werd ontslagen. De twee worden verantwoordelijk gehouden voor een reeks teleurstellende resultaten van St. Pauli.

Luhukay, die later op woensdag wordt gepresenteerd, begint aan zijn achtste klus als hoofdtrainer in Duitsland. De geboren Venlonaar stond eerder in zijn loopbaan voor de groep van onder meer Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, Hertha BSC en VfB Stuttgart.

Zijn laatste avontuur was in het Engelse Championship bij Sheffield Wednesday. Luhukay werd daar begin 2018 aangesteld, maar moest nog voor de jaarwisseling het veld ruimen vanwege de teleurstellende prestaties van de 'Owls'.

St. Pauli maakt nog kans op promotie

Bij St. Pauli treft Luhukay met Justin Hoogma een Nederlander in de selectie. De jonge verdediger staat onder contract bij Hoffenheim, maar speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor de formatie uit Hamburg.

St. Pauli bezet op dit moment de zesde plek in de Tweede Bundesliga met een achterstand van vier punten op nummer drie FC Union Berlin. De derde plek geeft recht op deelname aan de play-offs voor promotie.

FC Köln lijkt met de titel aan de haal te gaan op het tweede niveau van Duitsland, terwijl Hamburger SV de tweede plek bezet. De bovenste twee ploegen promoveren rechtstreeks naar de Bundesliga.