Timo Letschert keert woensdag terug in de selectie van FC Utrecht, zo heeft de Eredivisionist dinsdag bekendgemaakt. De verdediger heeft de hoogst mogelijke boete gekregen na een incident in de rust van het uitduel met ADO Den Haag.

Letschert liet zich zaterdag halverwege de met 5-0 verloren wedstrijd verbaal gaan en werd daarop gewisseld. De Purmerender kreeg niet alleen een boete, maar werd ook uit de selectie gezet door coach Dick Advocaat. Nu keert hij dus weer terug.

Een dag na de pijnlijke nederlaag in Den Haag liet Letschert weten dat hij zijn excuses had aangeboden aan de spelers en de staf. Utrecht meldt dinsdag dat die verontschuldigingen zijn geaccepteerd.

De 25-jarige Letschert zei zondag ook dat hij hulp gaat zoeken om te voorkomen dat een dergelijk incident in de toekomst nog eens voorkomt.

Op het moment van de uitbarsting van Letschert stond Utrecht door treffers van Lex Immers, Aaron Meijers en Danny Bakker al met 3-0 achter tegen ADO, dat na rust via Tomas Necid en nogmaals Immers verder uitliep.

Door de nederlaag raakte Utrecht verder achterop in de strijd om de derde plek in de Eredivisie. De achterstand op nummer drie Feyenoord is zeven punten. Nummer vier AZ heeft zes punten meer dan de ploeg van Advocaat.

Bekijk het programma in de Eredivisie