De Oranjevrouwen beginnen dinsdag met keeper Loes Geurts, verdediger Merel van Dongen en middenvelder Jackie Groenen in de basis aan het oefenduel met Chili in Alkmaar.

Het trio vervangt Sari van Veenendaal, Anouk Dekker en Jill Roord, die vrijdag nog aan de aftrap stonden voor de vriendschappelijke interland tegen Mexico in Arnhem (2-0-overwinning).

Bondscoach Sarina Wiegman houdt verder vast aan dezelfde namen als tegen Mexico. De voorhoede met Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema en Lieke Martens blijft intact.

Richting het WK van deze zomer in Frankrijk twijfelt Wiegman nog tussen Geurts en Van Veenendaal als vaste keeper van de Oranjevrouwen. Ze neemt na de wedstrijd tegen Chili een besluit.

Het AFAS Stadion in Alkmaar stroomt langzaam maar zeker vol met Nederlandse fans. (Foto: Pro Shots)

Primeur met VAR in Alkmaar

De wedstrijd in het stadion van AZ kent een primeur, want voor het eerst wordt in het vrouwenvoetbal gebruikgemaakt van de VAR. De videoarbitrage wordt ook op het WK gebruikt.

Nederland-Chili begint om 18.30 uur en geldt voor beide landen als voorbereiding op het mondiale eindtoernooi, dat in juni begint. Oranje oefent op zaterdag 1 juni ook nog tegen Australië.

Op het WK zijn Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada in groep E de tegenstanders van Oranje. De nummers één en twee en de vier beste nummers drie van de zes poules plaatsen zich voor de knock-outfase.

Opstelling Oranjevrouwen: Geurts; Van Lunteren, Bloodworth, Van Dongen, Van Es; Groenen, Van de Donk, Spitse; Van de Sanden, Miedema, Martens.