NEC heeft maandag in de Keuken Kampioen Divisie de eerste wedstrijd onder leiding van interim-trainer Ron de Groot gewonnen. De Nijmegenaren waren in het stadion van FC Eindhoven met 1-2 te sterk voor Jong PSV.

NEC stond halverwege al op een 0-2-voorsprong door doelpunten van Ferdy Druijf (strafschop) en Jonathan Okita, en moest in de slotfase nog even bij de les zijn na de eigen treffer van Frank Sturing.

Druijf, die van AZ wordt gehuurd, maakte alweer zijn 24e doelpunt van het seizoen, waarmee hij nu samen met Mario Engels van Roda JC de topscorersranglijst aanvoert.

Door de zege op Jong PSV houdt NEC zicht op een ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De ploeg steeg ten koste van Telstar naar de veertiende plaats, met 45 punten uit 33 wedstrijden.

Ron de Groot. (Foto: Pro Shots)

NEC doorbreekt negatieve serie

Door de overwinning op Jong PSV doorbrak NEC bovendien de negatieve serie van drie nederlagen op rij, tegen achtereenvolgens Sparta Rotterdam (1-0), Jong Ajax (1-2) en Jong AZ (4-0).

De verliespartij tegen Jong AZ kostte trainer Jack de Gier en assistent Patrick Pothuizen hun baan. Zij werden een dag later op non-actief gesteld, waarna De Groot het samen met Adrie Bogers en Rogier Meijer overnam.

NEC greep vorig jaar in de play-offs naast promotie naar de Eredivisie, wat het ontslag inleidde van toenmalig trainer Pepijn Lijnders, die inmiddels weer de assistent van Jürgen Klopp is bij Liverpool.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Keuken Kampioen Divisie