Feyenoord gaat zondag bij VVV-Venlo in dezelfde opstelling als donderdag tegen sc Heerenveen (3-0-winst) op jacht naar de eerste uitzege van 2019.

Trainer Giovanni van Bronckhorst vertrouwt in stadion De Koel opnieuw op een voorhoede met Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen en Sam Larsson.

Zoals bekend ontbreekt Robin van Persie net als tegen Heerenveen bij Feyenoord. De routinier, die na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan zet, heeft nog last van zijn kuit.

Bij een overwinning in Venlo heeft Feyenoord de derde plek in de Eredivisie weer terug. Concurrent AZ verspeelde zaterdag punten bij De Graafschap (1-1) en heeft nog twee punten marge ten opzichte van de Rotterdammers.

Bij VVV, dat elfde staat en tot dusver een seizoen zonder grote zorgen kent, moeten Ralf Seuntjens en Johnatan Opoku genoegen nemen met een reserverol. Ze worden vervangen door Tino-Sven Susic en Jay-Roy Grot.

VVV-Feyenoord begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Kum, Janssen; Van Ooijen, Post, Susic; Joosten, Mlapa, Grot.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Martina, Botteghin, Van Beek, Haps; Clasie, Vilhena, Toornstra; Berghuis, Jørgensen, Larsson.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie