Feyenoord kan zondag in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo waarschijnlijk opnieuw niet beschikken over Robin van Persie. De aanvoerder is nog altijd niet verlost van zijn kuitblessure.

Van Persie moest donderdag de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (3-0-zege) aan zich voorbij laten gaan en trainde vrijdag nog niet met de groep.

De 35-jarige routinier, die na dit seizoen stopt met voetbal, werd tegen Heerenveen in de spits vervangen door Nicolai Jörgensen, die verantwoordelijk was voor de 1-0.

Trainer Giovanni van Bronckhorst kan tegen VVV wel gewoon de spelers opstellen die tegen Heerenveen in actie kwamen. Iedereen is ongeschonden uit dat duel gekomen.

"Het is voor de spelers nu zaak goed uit te rusten en de focus te richten op zondag. We trainen morgen nog en zullen daarna kijken hoe iedereen ervoor staat", zegt Van Bronckhorst op de clubsite.

Nicolai Jörgensen zorgde donderdag voor de 1-0 tegen sc Heerenveen. (Foto: Pro Shots)

Feyenoord op jacht naar derde plaats

Feyenoord moet proberen om in de resterende zes speelrondes de derde plaats in de Eredivisie veilig te stellen en daarmee een ticket voor de voorrondes van de Europa League.

De Rotterdammers bezetten op dit moment de teleurstellende vierde plaats, met een punt achterstand op AZ, dat dinsdag een 0-2-voorsprong verspeelde tegen Vitesse: 2-2.

VVV heeft nog een paar punten nodig om zich definitief veilig te spelen. De Limburgers hebben als nummer elf acht punten voorsprong op de 'onveilige' zestiende plaats van De Graafschap.

VVV-Venlo-Feyenoord begint zondag om 14.30 uur in de uitverkochte Koel en staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. Kevin Blom fungeert vanuit Zeist als videoscheidsrechter.