Steven Berghuis keert donderdag terug in de basis bij Feyenoord voor het thuisduel met sc Heerenveen. De aanvaller zat afgelopen weekend tegen FC Utrecht voor straf op de bank.

De international van Oranje werd gestraft vanwege een incident op de training, al zei coach Giovanni van Bronckhorst aanvankelijk dat Berghuis om tactische redenen ontbrak. De coach bood woensdag zijn excuses aan voor dat leugentje.

Gezien de basisplaats tegen Heerenveen lijkt de kou tussen de coach en speler uit de lucht. Berghuis speelt in de voorhoede naast Nicolai Jørgensen en Sam Larsson. Robin van Persie is niet fit en ontbreekt.

Van Bronckhorst doet verder een beroep op dezelfde tien spelers als tegen Utrecht, toen in blessuretijd met 3-2 werd verloren, al speelt Jens Toornstra nu op de plek van Van Persie op het middenveld.

Het duel tussen Feyenoord en sc Heerenveen begint donderdag om 20.45 uur. Bij een zege verkleint Feyenoord de achterstand op nummer drie AZ naar één punt.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Martina, Botteghin, Van Beek, Haps; Clasie, Vilhena, Toornstra; Berghuis, Jørgensen, Larsson.

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Hornkamp, Höegh, Pierie, Woudenberg; Rienstra, Schaars, Vlap; Van Bergen, Lammers, Johnsen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie