Fortuna Sittard kan de komende vier wedstrijden in de Eredivisie geen beroep doen op José Rodríguez. De middenvelder is door de KNVB flink gestraft voor zijn rode kaart tegen ADO Den Haag.

De Spanjaard deelde woensdag in de 32e minuut een elleboogstoot uit aan Shaquille Pinas. Dat deed hij onder de ogen van scheidsrechter Jochem Kamphuis, die de oud-speler van Real Madrid direct uit het veld stuurde.

Zonder de ervaren kracht wist Fortuna voor eigen publiek een punt uit het vuur te slepen. Beide teams kwamen niet tot scoren: 0-0.

Het was al de tweede rode kaart voor Rodríguez dit seizoen. Eerder dit seizoen werd hij met twee keer geel uit het veld gestuurd in het thuisduel met sc Heerenveen (2-4).

Rodríguez mist door zijn schorsing zondag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, waarna ook de thuisduels tegen VVV-Venlo en NAC Breda aan zijn neus voorbijgaan. Hij mag vervolgens ook niet meedoen in het uitduel met FC Utrecht op 24 april.

Fortuna Sittard is nog niet verzekerd van een langer verblijf op het hoogste niveau. De ploeg van trainers René Eijer en Kevin Hofland is met dertig punten veertiende. De Graafschap en FC Emmen, de nummers zestien en zeventien, hebben vijf punten minder.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie