PSV begint donderdagavond met Gastón Pereiro aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. De Uruguayaanse middenvelder krijgt op het middenveld de voorkeur boven Michal Sadílek.

Het is de enige wijziging die trainer Mark van Bommel doorvoert ten opzichte van de met 3-1 verloren topper van zondag tegen Ajax. Hij koos in die wedstrijd voor drie controlerende middenvelders. In de thuiswedstrijd tegen PEC kiest Van Bommel met Pereiro voor een offensievere opstelling.

Door de nederlaag van PSV in Amsterdam en doordat Ajax woensdagavond een zege boekte op bezoek bij FC Emmen (2-5), staat PSV voor het eerst sinds de derde speelronde van de Eredivisie niet meer bovenaan. Alleen als de Brabanders winnen van PEC Zwolle, heroveren ze de koppositie.

PSV heeft namelijk één punt minder dan Ajax, dat over een beter doelsaldo beschikt. Na donderdag zijn er voor beide kampioenskandidaten nog zes duels te spelen.

PSV-huurling Paal in basis bij PEC Zwolle

PEC Zwolle staat op de twaalfde plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jaap Stam won de laatste twee duels en verkeert daardoor niet langer in acuut degradatiegevaar.

Bij de ploeg uit Overijssel staat Kenneth Paal in de basis. De linksback wordt gehuurd van PSV en PEC liet deze week weten de optie tot koop te willen lichten. De Zwollenaren moeten nog wel overeenstemming bereiken met Paal zelf.

Eerder dit seizoen won PSV in Zwolle met 1-2 van PEC. Spits Luuk de Jong maakte diep in blessuretijd het winnende doelpunt.

De wedstrijd tussen PSV en PEC begint donderdag om 18.30 uur in het Philip Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Rosario, Pereiro, Hendrix; Bergwijn, De Jong, Lozano.

PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Lachman, Lam, Paal; Clement, Hamer, Namli; Ehizibue, Thy, Van Crooij.

Bekijk de stand, de uitslagen en het programma in de Eredivisie