Sjaak Polak is volgend seizoen de trainer van het vrouwenelftal van ADO Den Haag. De oud-voetballer en geboren Hagenaar tekende woensdag een tweejarig contract bij de club uit de hofstad.

De 43-jarige Polak is bij ADO Den Haag Vrouwen de opvolger van Arend Regeer, die na dit seizoen vertrekt. De 44-jarige Regeer is bezig aan zijn derde seizoen als coach van de hoofdmacht van de vrouwentak.

Voor Polak betekent zijn klus bij ADO een terugkeer bij de eredivisionist. Hij doorliep de jeugdopleiding van de Hagenaren en stond daar in het seizoen 2004/2005 als speler onder contract. Polak kwam in zijn loopbaan tot 34 officiële wedstrijden voor ADO.

Het wordt niet de eerste trainersklus voor Polak. De oud-speler van onder meer Excelsior, FC Twente en Sparta Rotterdam staat op dit moment nog voor de groep van amateurclub SJC, waarmee hij in 2017 naar de Derde Divisie promoveerde. Hij vertrekt na dit seizoen bij de formatie uit Noordwijk.

Sjaak Polak tijdens een trainingskamp van ADO in 2005. (Foto: Pro Shots)

'Polak is bekend met filosofie ADO'

Manager vrouwenvoetbal van ADO Karin Punt is blij dat Polak volgend seizoen trainer wil worden van het vrouwenelftal. "Als ras-Hagenaar en oud-speler van de club is Polak bekend met de filosofie van ADO Den Haag: strijd, passie en Haagse bluf", aldus Punt.

"Wij denken dat hij ADO Vrouwen veel te bieden heeft en dat het team onder zijn leiding kan groeien en mee kan blijven spelen in de top van het Nederlandse vrouwenvoetbal."

De vrouwen van ADO staan momenteel op de vierde plek in de kampioenspoule van de Eredivisie, die in totaal uit vijf ploegen bestaat. FC Twente gaat aan de leiding, gevolgd door PSV, Ajax, ADO en PEC Zwolle. ADO gaat vrijdag op bezoek bij de Zwollenaren.